Hlavní navigace

ČTÚ má na webu novinku, šíření DVB-T signálu podle profilu

27. 6. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
27. 6. 2011

Na webu Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) už je možné získat nejen doporučení, kam natočit svou UHF anténu, abyste mohli přijímat digitální terestrický signál (DVB-T), ale také můžete zjistit, zdali vám v cestě stojí případné překážky. Mapy pokrytí DVB-T obohatil profil terénu. Přesto, že by měla být novinka funkční, to nejdůležitější, obrázek s profilem terénu, se bohužel zatím nezobrazí.

ČTĚTE TAKÉ: Nova vypnula v květnu další desítky analogových převaděčů

BRAND24

Na začátku je potřeba zadat do řádku pod mapou adresní bod (obec nebo ulice a číslo popisné). Po zobrazení adresného bodu (fialový čtvereček) a směrových čar, které představují signál digitálního televizního vysílání, je potřeba si vybrat jednu směrovou čáru a na tu levým tlačítkem myši kliknout. V levé části záložky se zobrazí malý obrázek profilu terénu mezi konkrétním vybraným vysílačem (výběrem směrové čáry) a adresním bodem, uvádí na webu regulační orgán kmitočtového spektra. Novinka je k dispozici na adrese: http://dtv.ctu­.cz/mapa.

AKTUALIZOVÁNO 8:23 – Včera byla novinka nefunkční, dnes už se profil terénu zobrazuje.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).