Hlavní navigace

ČTÚ aktualizoval mapy pokrytí terestrickým signálem

17. 12. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
17. 12. 2009

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) zaktualizoval před několika dny na svých webových stránkách údaje o pokrytí analogovým i digitálním terestrickým signálem. Na skutečnosti upozornil server DigiZone.cz v diskusi jeho čtenář Mirek H. Do výpočtu byly zahrnuty všechny vysílače DVB-T, které byly k termínu 11. prosince uvedeny do provozu nebo jsou pro ně vydána platná individuální oprávnění k využívání rádiových kmitočtů, upozorňuje ČTÚ.

Regulační orgán kmitočtového spektra na svém webu konstatuje, že k tomuto kroku přistoupil v návaznosti na další rozvoj vysílacích sítí pro šíření digitálního televizního vysílání realizovaný v druhé polovině roku 2009 a v návaznosti na ukončení zemského analogového televizního vysílání v územních oblastech Plzeň a Praha v září, resp. říjnu letošního roku. Mapy už obsahují také aktuální pokrytí pro multiplex 1, konkrétně oblast Moravy, kde došlo k rozsáhlým manévrům koncem listopadu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).