Hlavní navigace

Čtenáři DigiZone.cz nejsou spokojeni s databází vysílačů ČTÚ

24. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
24. 6. 2008

DOPLNĚNO V redakční poště serveru DigiZone.cz se sešlo již několik e-mailů, které Českému telekomunikačnímu úřadu (ČTÚ) vytýkají podobu nové databáze televizních vysílačů a dokrývačů v České republice. Stejně se vyjádřili i někteří naši čtenáři v diskusním fóru. A co jim vlastně vadí? Nová databáze na rozdíl od té původní má jeden velký nedostatek, kterým je fakt, že případní zájemci v ní mohou hledat pouze prostřednictvím kmitočtu zadaného v MHz a nikoliv už podle samotného kanálu.

Problém je v tom, že mnoho diváků nezná kmitočet v MHz, ale pouze číslo kanálu, na kterém televize vysílá. Hledal jsem vysílací televizní kanály, které tam nejsou. Je tam ale kmitočet, tak jsem musel vyhledat na set-top-boxu správné kmitočty a převést je na kanály, popsal jeden z problémů nového webu náš čtenář Luboš Zelenka. Některým dalším se pro změnu nelíbila moderní podoba web jako taková. Je mi to líto, ale na novém webu se mi zatím nepodařilo něco zjistit. Starý pro mne nebyl problém, co mě zajímalo, to jsem našel. Asi se neumím přizpůsobit, dodal Miloslav Klášterka.

BRAND24

Do redakce serveru DigiZone.cz dorazil jako reakce na tuto aktualitu text od tiskové mluvčí ČTÚ Dany Makrlíkové. Přinášíme vám ho tedy v plném znění: Český telekomunikační úřad spustil na začátku června nové internetové stránky. Bohužel při migraci nové grafické podoby stránek do redakčního systému kolonka „kanály“ vypadla. Za chybičku se omlouváme a budeme se snažit, co nejrychleji kolonku „kanály“ opět zařadit.

K TÉMATU:
Český telekomunikační úřad má od minulého týdne nový web
ČTÚ připravuje nový web, k dispozici budou i informace o digitalizaci

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).