Hlavní navigace

ČT 24 dnes ostří celý den na Čínu

8. 8. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
8. 8. 2008

Dnes začíná v Pekingu XXIX. letní olympiáda, a tak si Česká televize nemohla vybrat pro své páteční vysílání ani jiné téma. Celý den bude rozebírat Čínu ze všech možných úhlu pohledu. Že má ČT 24 zaostřeno na Čínu, je patrné už od brzkých ranních hodin. Do studia České televize už zavítala například Dana Zátopková, promluvil i prezident republiky Václav Klaus, chystá se řada dalších hostů. V olympijských studiích ČT se budou moci diváci setkat se sportovními redaktory, kteří hry v Číně zprostředkují domácím fanouškům.

BRAND24

V odpoledním bloku od 12.30 do 17.30 hodin se moderátor Václav Moravec zaměří na globální mocenské ambice Číny. Rozebereme postavení tamních elit a běžných lidí i otázku dodržování lidských práv, řekl tiskový mluvčí ČT Ladislav Šticha. S ekonomy Martinem Křížem a Tomášem Sedláčkem budete moci zaostřit na rostoucí vliv Číny, světovou ekonomiku i levnou výrobu a její důsledky nejen pro české firmy.

O čínské kultuře a životním stylu pohovoří sinoložky Zlata Černá a Quian Ying. Módní návrhářka Beata Rajská se zamyslí nad asijskými inspiracemi ve svém oboru. Česká televize se také na to, jakou příležitost pro Evropu představují masy čínských turistů, kteří se v budoucnu mohou na starém kontinentu objevit.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).