Hlavní navigace

ČT zruší večerní Události v regionech, hlavní Události budou mít 35 minut

2. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
2. 5. 2008

DOPLNĚNO Česká televize plánuje od 30. června zrušit večerní Události v regionech, které vysílá hned po hlavní zpravodajské relaci Události od 19:25 na programech ČT 1 a ČT 24. Lidovým novinám to řekl ředitel zpravodajství ČT Milan Fridrich. Regionální příspěvky se znovu vrátí do Událostí a celková stopáž hlavní zpravodajské relace se protáhne z dnešních 22 na 35 minut.

Události se tak budou po půl roce od chvíle, kdy přesunuly začátek z 19:15 na 19:00, opět částečně překrývat s Televizními novinami na Nově. Od příštího týdne začnou Událostem znovu konkurovat také Zprávy TV Prima, které se přesunou na původní čas od 18:55 a budou končit v 19:25. Událostem tak zbude pětiminutová mezera mezi konkurenčními zpravodajskými relacemi, kterou dosud využívaly Události v regionech.

BRAND24

Právě čas mezi 19:25 a 19:30 bývá na ČT 1 nejsledovanější, protože diváci čekají na začátek zpráv komerčních televizí. Proto také bývají Události v regionech pravidelně sledovanější než samotné Události. Pořad Události v regionech na ČT nakonec zůstane a sloučí se s Večerníky. Spojený pořad bude mít stopáž 25 minut a získá nové moderátory Jitku Slukovou a Jana Hrubeše.

Programová změna vychází vstříc divákům. Zachováváme pětadvacetiminutové ryze regionální vysílání ve třech vydáních – pro Čechy, Jižní Moravu a Severní Moravu se Slezskem, jak nám ukládá zákon, a zároveň nabídneme více regionálních zpráv celostátně v Událostech, vysvětlil ředitel zpravodajství ČT Milan Fridrich. Zprávy z regionálního dění zpestří hlavní zpravodajství, protože se dotýkají všednodenního života každého z nás a přinesou v jedné relaci ucelený obrázek o událostech dne, dodal.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).