Hlavní navigace

ČT zareagovala na tn.cz, zveřejňuje vlastní data sledovanosti

18. 9. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
18. 9. 2008

Česká televize se rozhodla odpovědět na krok televize Nova, která od začátku září zveřejňuje každý všední den po poledni na svém webu tn.cz data sledovanosti pěti nejúspěšnějších nezpravodajských pořadů za předchozí den. Data za všechny čtyři celoplošné televizní stanice a výsledky sledovanosti hlavních zpravodajských relacích jsou ovšem pouze za skupinu diváků ve věku od 15 do 54 let, která je pro ČT nevýhodná.

POROVNEJTE: Data sledovanosti podle TV Nova, Data sledovanosti podle České televize

ČT nyní nabízí každý den na webu www.ct24.cz výsledky sledovanosti vybraných vlastních zpravodajských pořadů za diváckou skupinu 15+, která je relevantnější pro porovnávání s konkurencí. Vycházíme tak vstříc zájmu diváků, kteří sledovanost důležitých zpravodajských a publicistických pořadů považují za zajímavý pomocný faktor pro jejich hodnocení. Vychází tak navíc vstříc požadavku diváků, kteří často marně hledají relevantní údaje o zájmu, který ten který pořad vzbudil, vysvětlil mluvčí ČT Ladislav Šticha.

Denně takto ČT zveřejňuje data sledovanosti u šesti zpravodajských pořadů (Události, Události v regionech, Události, komentáře, BBV I, Studio 6 a Zprávy 12) a jednou týdně dodá i výsledky sledovanosti obou částí nedělního diskusního pořadu Otázky Václava Moravce. V tabulce jsou navíc zvlášť uvedena data sledovanosti za analogové kanály ČT 1 a ČT 2 a zvlášť u zpravodajské ČT 24.

K TÉMATU: Nova bude zveřejňovat denní sledovanost všech televizí, ale po svém

BRAND24

Zpravodajství České televize se ocitlo v unikátní situaci, kdy vysílá některé pořady na vícero programech současně. Nejde jen o Události nebo Události v regionech, kdy si divák, který má příjem digitální televize může vybrat, zda je bude sledovat na tradiční ČT 1 nebo zpravodajské ČT 24, nýbrž třeba i ranní Studio 6. Sledovanost pořadu na ČT 1 potom neposkytne celkový obrázek a navíc nám ani neukáže, jak velký přeliv diváků mezi programy začínáme mít, vysvětluje ředitel zpravodajství ČT Milan Fridrich.

Na rozdíl od dat, které zveřejňuje televize Nova na webu tn.cz, a která jsou dostupná vždy jen konkrétní den a čtenář se k nim zpětně nedostane, ČT zpřístupnila i jejich archiv. Veřejnoprávní televize ale nezveřejňuje výsledky sledovanosti nezpravodajských pořadů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).