Hlavní navigace

ČT Sport HD vstoupil do Regionální sítě 4 - s AC3 stopou i hybridním vysíláním HbbTV

21. 12. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Operátor multiplexu uzavřel podle jeho jednatele Petra Formánka s Českou televizí smlouvu na prozatím přesně neomezenou dobu. Programová pozice je označena jako zkušební.

Společnost Prague Digital TV, která je provozovatelem Regionální sítě 4, dnes do tohoto zemského multiplexu umístila podle plánu vysílání sportovního kanálu České televize ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Program se identifikuje jako „ČT Sport HD test“, což ukazuje na to, že stanice je prozatím šířena ve zkušebním provozu. Potřebujeme si ověřit náš vysílací řetězec. Doposud jsme v našem multiplexu žádný HD kanál nešířili, uvedl jednatel operátora Petr Formánek.

BRAND24

K TÉMATU: ČT Sport HD se vrátí do pozemního vysílání v Praze. Od zítřka bude v Regionální síti 4

Označení test ale může ukazovat i na to, že program zde může být šířen pouze po omezenou dobu. Délka šíření kanálu ČT Sport HD není v našem multiplexu časově omezena, ujišťuje Formánek. Odmítl však komentovat, zdali za šíření svého programu Česká televize něco platí. To je pochopitelně záležitost, kterou nemůžeme komentovat, uvedl jednatel Prague Digital TV. Vysílání ČT Sport HD dosahuje v multiplexu datového toku okolo 7 Mbps, kromě stereo stopy obsahuje i audio ve formátu AC3 (prostorový zvuk) a nechybí ani HbbTV aplikace. K dispozici je i programový průvodce (EPG).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).