Hlavní navigace

ČT selhala technika. Události skončily téměř o čtvrt hodiny dříve

18. 11. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
18. 11. 2011

UVNITŘ VIDEO Hlavní zpravodajskou relaci České televize Události zklamala vysílací technika. To bylo důvodem, že dnes skončila téměř o 15 minut dříve, než bylo plánováno. Místo v 19:33 se museli moderátoři Iveta Toušlová a Bohumil Klepetko rozloučit s diváky již v 19:19. Podle mluvčího veřejnoprávního média Ladislava Štichy může za technické problémy výpadek hlavního i záložního serveru, které se starají o chod Událostí. Myslím, že k takovému výpadku nedošlo už dlouhou řadu let,uvedl Šticha.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Petr Dvořák: Zpravodajství ČT čeká audit, barevné týmy jsou jen začátek

Českou televizi začaly na Jedničce a Čtyřiadvacítce trápit problémy po čtvrt na osm, kdy se jí nepodařilo odvysílat stručný přehled zpráv podkreslený hudbou. Ta se sice spustila, ovšem místo video materiálu viděli diváci stále Ivetu Toušlou. Ta viditelně překvapená začala poté číst z připravených materiálů další zprávu k reportáži, nicméně ani ta se na obrazovce neobjevila. Záběr na Bohumila Klepetka pak doprovázel pokyn z režie. Pravděpodobně šlo o informaci, že do vysílání vstoupí reportérka Markéta Šenkýřová. Následně bylo jasné, že technika selhala úplně, protože čtený přehled opět nedoprovodila videosložka. Moderátoři se pak museli s diváky předčasně rozloučit s tím, že jak sami vidí, technika je proti nim. Podobný problém se na ČT 24 neobjevil poprvé, Tým stanice už ho musel minimálně jednou řešit v podvečerním vysílání. ČT nahradila „volné“ místo pořadem STOP a retrem Před 25 lety.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).