Hlavní navigace

ČT se v Domažlicích sešla s techniky a prodejci DVB-T přijímačů

30. 3. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
30. 3. 2007

Odborníci z České televize a společnosti Radiokomunikace navázali úzký kontakt s prodejci spotřební elektroniky a zástupci servisních organizací na Domažlicku. Došlo k tomu na Městském úřadě Domažlice, kde včera proběhla diskuze zástupců Česká televize a Radiokomunikací s profesionály, kteří se zabývají prodejem a servisem digitální televizní techniky. Za Českou televizi se debaty zúčastnil ředitel techniky Rudolf Pop, vedoucí projektu digitalizace ČT Pavel Hanuš a tiskový mluvčí Martin Krafl. Radiokomunikace zastupoval ředitel úseku vysílacích služeb Martin Roztočil v doprovodu technických expertů.

Česká televize a Radiokomunikace nejprve seznámily přítomné se situací kolem přechodu ze zemského analogového na digitální televizní vysílání v celé republice, nastínili vývoj připravovaného čistě veřejnoprávního multiplexu, potom zaměřili pozornost na konkrétní technické aspekty probíhající digitalizace přímo na Domažlicku. Řeč byla zejména o plánovaném vypnutí analogového vysílače na Vraním vrchu a o využití zvláštního piktogramu, který má ve druhém čtvrtletí tohoto roku upozornit domažlické diváky, že přijímají analogový signál, jehož šíření bude ukončeno.

Tipy C

Grafickou podobu piktogramu už máme, zatím ale pouze v pracovní verzi. Testujeme, jak ho do vysílání nasadíme. Veřejnost se symbolem ale včas seznámíme, uvedl dnes na dotaz DigiZone.cz mluvčí ČT.

Převážná část z téměř tříhodinového semináře byla věnována konkrétním připomínkám a dotazům samotných hostů – prodejců a servisních specialistů z Domažlic a přilehlých obcí. Jejich informace o profesních starostech i o požadavcích svých zákazníků, televizních diváků, se staly pro Českou televizi nedocenitelným zdrojem zpětné vazby. ČT i Radiokomunikace považují za mimořádně přínosné také osobní kontakty, které s účastníky diskuze navázali při neformálních osobních konzultacích, kterým věnovali čas po skončení oficiálního programu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).