Hlavní navigace

ČT se bude podílet na táboře pro zájemce o novinařinu

25. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
25. 6. 2009

Společnost Futuroom chystá spolu s Českou televizí a zpravodajským kanálem ČT 24 táborový program Novinářem na vlastní kůži. Na svém webu o tom informuje právě veřejnoprávní televize. Na akci se mohou přihlásit děti ve věku od deseti do šestnácti let, které si chtějí vyzkoušet práci v médiích, konkrétně vydávat vlastní týdeník a realizovat vysílání internetové televize.

Chceme oslovit skupinu dětí od prvních tříd až po náctileté a chceme jim osvětlit, jak média fungují – a to od tištěných médií přes weby po televizi a rozhlas, řekl na stanici ČT 24 ředitel společnosti Futuroom Jiří Uher. Program bude dělený do dvou bloků, a to na dopolední a odpolední. Dopoledne budou „táborníci“ trávit ve školicím středisku, kde budou zpracovávat vlastní noviny a internetové zpravodajství na základě materiálů, které získají předchozího dne odpoledne, uvedl zpravodajský web.

BRAND24

Až od nás budou děti po týdnu odjíždět, chceme, aby uměly zpracovat zprávu, aby dokázaly vytvořit fotografii a videoreportáž. Informace se jim budou snažit předat naši lektoři a profesionálové ze všech druhů médií, uvedla koordinátorka programu dětských táborů Vendula Fižová. Jedné z besed se účastní také Jakub Železný, moderátor Událostí, komentářů. Ti, kteří se zúčastní, se mohou těšit také na tvorbu videoreportáží, televizních zpráv a živých rozhovorů. Přihlášku je možné zaslat nejpozději do 30. června na e-mail beranovat@ppf.cz.

Podrobnosti najdou zájemci na adrese www.junioroom.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).