Hlavní navigace

ČT: Proč nemáme na webu Proces H? Jednáme o něm

17. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
17. 6. 2009

Česká televize by ráda umístila na web unikátní dokumentární rekonstrukci Proces H věnovanou památce Milady Horákové, ale brání ji v tom v tuto chvíli jednání s Národním filmovým archivem, která nejsou u konce. Uvedl to dnes tiskový mluvčí veřejnoprávního média Ladislav Šticha. S NFA přes opakované pokusy k žádné dohodě doposud nedošlo, přiznal Šticha.

ČTĚTE TAKÉ: Předseda KSČM obvinil Českou televizi z ovlivňování eurokampaně

Jednání jsou tak v tuto chvíli úspěšně ukončena pouze s Krátkým filmem. Každý divák si jistě uvědomuje, že v době procesu s dr. Miladou Horákovou ještě Československá televize neexistovala, a proto Česká televize musela veškeré archivní záznamy použité v cyklu získat, upozornil tiskový mluvčí televize. Unikátní dokumentární rekonstrukci, uvedla ČT od 31. května do 9. června na programu ČT 2. Proces H sledovaly celkem 2 miliony diváků a jediný, kdo ho přijal negativně, byla KSČM, která veřejnoprávní TV obvinila s ovlivňování eurovoleb.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).