Hlavní navigace

ČT představila seriálový tahák podzimu, Kriminálku Staré město

8. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
8. 9. 2010

UVNITŘ VIDEO Česká televize dnes ve spolupráci se svou slovenskou kolegyní představila v pražském kině Atlas společný projekt, seriál Kriminálka Staré město, který se na obrazovce ČT 1 a ČT HD objeví od 20. září ve 20 hodin. V hlavních rolích se mohou diváci těšit například na Zuzanu Fialovou, Milana Lasicu, Emiliu Vášáryovou nebo Matěje Hádka. ČT a STV se do této spolupráce pouští poprvé, co se týká velikosti.

BRAND24

Spolupráci údajně bránilo to, že jedna polovina diváků chtěla slovenštinu na obrazovce České televize, druhá argumentovala tím, že tomuto jazyku přestává rozumět. Seriál, který se točil poměrně dlouho a nese s podtitulem: Rázná mladá dáma v boji proti zločinu, by měl zaujmout především hereckým obsazením. Nejnovější spolupráce ČT a STV bude zasazena do každodenní reality bratislavského Starého města, odtud tedy název seriálu. Jeho hrdiny je tým kriminalistů pátrajících po nejrůznějších zločinech.

Česká televize v tiskových materiálech k tomuto seriálu uvádí, že autorem námětu je slovenský kriminalista, který vystupuje pod pseudonymem Dominik Dán. Při tvorbě seriálu štáb i herce trápilo například počasí nebo dlouhá natáčecí doba. Slovenská televize velmi ráda vstoupila do koprodukční spolupráce na novém televizním seriálu, který připravuje kvalitní tým tvůrců, uvedl programový ředitel STV Roman Lipták. Většina herců během natáčení nepoužívala své dvojníky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).