Hlavní navigace

Česká televize může začít spolupracovat s portálem Stream.cz

12. 11. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
12. 11. 2009

Veřejnoprávní Česká televize se může stát dalším obsahovým partnerem největšího českého videoportálu Stream.cz. Informuje o tom novinář Ondřej Aust na stránce Aust.cz. Po televizi Prima, hudebním Óčku a lifestylové televizi Public zvažuje spolupráci i ČT, která sama provozuje multimediální portál iVysílání.cz s vlastním obsahem.

BRAND24

Pouštěli bychom obsah na Stream a dělili bychom se o výnosy reklamy, přiblížil obchodní ředitel ČT Robert Kvapil model uvažované spolupráce. Jak dodal, věc je v rané fázi, řeč zatím byla, jen o samotném záměru. ČT by chtěla prostřednictvím Streamu přilákat ke svým pořadům i mladší diváky. Je důležité budovat povědomí mladší generace a její vztah k České televizi a k obsahu, který vyrábí, řekl Kvapil.

ČT se nebrání spolupráci i s dalšími videoservery. Před časem ale odmítla spolupráci s YouTube právě z důvodu toho, že provozuje vlastní rozsáhlý videoarchiv. Nyní se to zřejmě změní. Vítám YouTube, Hulu, Stream a takové služby. To je jediné, co televize může naučit myslet jinak, aby je to zachránilo, předeslal Kvapil pro server Aust.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).