Hlavní navigace

ČT má nové dokrývače v Brtnici a Ústí na Orlicí. Celkem jich je už pětasedmdesát

14. 11. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
14. 11. 2011

UVNITŘ MAPA POKRYTÍ Celkem 75 digitálních dokrývačů pro pozemní vysílání provozuje v tuto chvíli veřejnoprávní Česká televize. Těmi posledními se prozatím staly začátkem listopadu ty v Brtnici na Jihlavsku a Ústí nad Orlicí na Pardubicku. Informoval o tom Štěpán Janda z tiskového oddělení České televize. Veřejnoprávní médium se tak znovu snaží zlepšit příjem TV v dalších oblastech, kde je problematický.

ČTĚTE TAKÉ: Osm obcí si vymohlo o měsíc delší analogové vysílání ČT 1 a ČT 2

BRAND24

Od pondělí 7. listopadu 2011 vysílá digitální opakovač ČT Brtnice – Rokštejnská a ve čtvrtek 10. listopadu 2011 byl spuštěn digitální převaděč ČT Ústí nad Orlicí – Kubincův kopec, uvedl Janda. Za poslední dobu už jde celkově o devět nových dokrývačů. Sedm jich bylo spuštěno od druhé poloviny září do 11. října. V Brtnici je možné zachytit digitální signál České televize a Českého rozhlasu na 33. kanálu s 10 Watty, v Ústí nad Orlicí pak stejným výkonem na kanálu 54. V této lokalitě už digitální dokrývač fungoval (multiplex 2), ve druhé jde o úplnou novinku.

Pokrytí digitálním signálem v Ústí nad Orlicí. Mapa pro Brtnici bohužel není v tuto chvíli k dispozici. (Zdroj: České Radiokomunikace)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).