Hlavní navigace

ČT je podle odborářů potápějící se loď, která potřebuje opravit

19. 9. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
19. 9. 2011

Nezávislá odborová organizace České televize (NOO ČT) ve svém veřejném dopise konstatuje, že veřejnoprávní médium není v dobrém stavu, připomíná potápějící se loď a potřebuje rychle opravit. Situaci může podle ní změnit pouze osobnost, která televizi veřejné služby vrátí smysl, kredit i respekt. Takový člověk však nesmí mít vazby na současný management. Právě ten je podle NOO ČT odpovědný včele s generálním ředitelem Jiřím Janečkem za současný stav televize.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Filmaři jsou proti dosavadnímu průběhu výběru šéfa České televize

Jedním z hlavních příznaků současného stavu České televize je nebývalý pokles diváckého zájmu o hlavní programy ČT 1 a ČT 2, navíc spojený s výrazným úpadkem kvality programu ČT 1. O televizi veřejné služby se čím dál častěji mluví jen v souvislosti s všelijakými aférami, klientelistickými vazbami, pochybnými zakázkami, neprůhlednými tendry a v neposlední řadě i chaotickými a nekoncepčními zásahy do programu,“ uvádí odboráři veřejnoprávního média. Ti dále kritizují také zadávání zakázek do spřátelených firem a cílem jejich nespokojenosti je také současný obchodní ředitel Robert Kvapil, kterého viní ze snahy vyvést ven z ČT finanční prostředky od koncesionářů.

Tipy C

ČTĚTE TAKÉ: Václav Moravec: O Bradáčovi a spol. se mluví jako o mordpartě ČT

Vedoucí redaktor regionálního zpravodajství Adam Komers a zároveň člen Nezávislé odborové organizace ČT na dnešní tiskové konferenci podle ČTK uvedl, že do užšího výběru na budoucího ředitele veřejnoprávní televize nepostoupili ti nejlepší kandidáti. Některé finálové projekty jsou podle nich dokonce směšné. Podle odborářů byly velice dobré například vize současné šéfdramaturgyně ČT Aleny Müllerové nebo filmaře Fera Feniče. Ani jeden z nich však do užšího výběru nepostoupil. Novým šéfem Kavčích hor by se naopak neměl stát současný ředitel zpravodajství Roman Bradáč, který je spojován právě se současným managementem, jež je cílem kritiky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).