Hlavní navigace

ČT inovuje Dobré ráno, posílí jeho zpravodajství

19. 2. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
19. 2. 2007

Snídaňové pásmo Dobré ráno, které každý všední den vysílá Česká televize, změní od příštího týdne podobu. Tříhodinové vysílání v nové studiové dekoraci bude klást důraz na praktické ‚ranní‘ informace a významné politické, ekonomické, kulturní i sportovní události dne, uvedl mluvčí televize Martin Krafl. Dobré ráno přinese více živých vstupů, přibudou ekonomické informace a změní se čtení z denního tisku.

BRAND24

Například v 7:20 budou diváci moci sledovat rubriku Profil, kdy do studia bude pozván aktér nebo zasvěcený pozorovatel nejvýznamnější události dne. Osmiminutový rozhovor bude moderován formou duelu, píše televize v tiskové zprávě. Dopravy, počasí a zpráv neubude, v 7:45 a o hodinu později se však objeví nová rubrika Peníze. Moderátoři David Borek a Michaela Tučková v ní shrnou aktuální ekonomické dění a poté s hostem ukáží na nejvýznamnější událost dne. ČT slibuje rozšířené čtení z tisku, kdy s moderátory budou listovat deníky přední čeští novináři.

Tisková zpráva dále uvádí: Inspirativní budou pro diváky každodenní kulturní tipy. Prostřednictvím hostů a reportáží bude Dobré ráno upozorňovat diváky na vysílání pořadů v programech České televize, přinášet upoutávky na zajímavé filmy, dokumenty, či sportovní přenosy. Nezměněný zůstává počet moderátorů, kteří budou nadále dva. Při premiéře nové podoby v pondělí 26. února provedou diváky ranním pásmem Jakub Železný a Patrie Strouhalová. ČT to neuvádí přímo, ale z uvedených informací je jasné, že změna se netýká brněnsko-ostravské mutace Dobrého rána.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).