Hlavní navigace

ČT chce urychlit digitální vysílání v Pardubicích. Začít by mělo už 31. března

2. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
2. 3. 2010

O dva měsíce dříve než podle původního plánu by chtěla Česká televize zahájit zemské digitální vysílání na Pardubicku. Původně měl veřejnoprávní multiplex se čtyřmi programy ČT a sedmi stanicemi Českého rozhlasu začít vysílat z hlavního pardubického vysílače Krásné 31. května, nyní ČT jedná o tom, že by odstartoval již 31. března. V ten samý den má totiž z Krásného začít vysílat digitální síť 2 s komerčními televizemi Nova, Nova Cinema, Prima, Prima Cool a TV Barrandov.

TIP: Technické paramentry připravovaného digitálního vysílání na Pardubicku

BRAND24

Nový termín 31. března se už objevil i na webu Českých Radiokomunikací. Na předčasném spuštění vysílání z Krásného jsme předběžně domluveni a proto je na webu Českých Radiokomunikací nový termín, který je totožný se spuštěním multiplexu 2 z této lokality, odpověděl na dotaz serveru DigiZone.cz vedoucí projektu digitalizace ČT Pavel Hanuš. Všechny technické a právní detaily sice ještě dořešeny nejsou, ale máme vážný zájem zahájení vysílání multiplexu z této kóty urychlit. Jakmile bude vše hotovo, vydáme k tomu tiskovou zprávu, dodal.

Z vysílače Krásné by měly vysílat jen první dva multiplexy, digitální sítě 3 a 4 odtud vysílání neplánují. U multiplexu 4 je to logické, protože ho provozuje konkurent Českých Radiokomunikací, společnost Telefónica O2. U multiplexu 3 by to bylo možné, protože jeho provozovatel, společnost Czech Digital Group, využívá služeb a vysílačů Českých Radiokomunikací, vysílání z Krásného ale tato síť neplánuje.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).