Hlavní navigace

ČT bude žít opět digitalizací, tentokrát pro Plzeňsko

10. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
10. 9. 2009

V souvislosti s ukončením analogového terestrického vysílání v ucelené oblasti Plzeň připravuje Česká televize do svého vysílání další vydání vzdělávacího a diskusního pořadu Žijeme digitalizací. Na jeho zařazení upozornil na svém blogu národní koordinátor české digitalizace Zdeněk Duspiva. Jeho vysílání bylo stanoveno na 27. září v 16:35 na ČT1, tedy několik dní před tzv. switch off v této oblasti.

BRAND24

Duspiva upozorňuje také na to, že v souvislosti s ukončením analogového vysílání v této oblasti dojde také k závěru distribuce druhého vydání Diginovin pro Plzeňsko. Ukončeny budou i veškeré další aktivity, tedy kampaně na Českém rozhlase, diskuze, rozhovory a chaty. Podle Národní koordinační skupiny (NKS) i České televize jsou však televizní diváci v této oblasti na digitální vysílání dobře připraveni. Myslím, že výsledek bude obdobný jako v Praze, tedy těsně před vypnutím to bude čtyři až pět procent lidí, kteří nechají přechod až na dobu po vypnutí analogového vysílání, uvedl nedávno vedoucí projektu digitalizace ČT Pavel Hanuš.

ČTĚTE TAKÉ:
Na digitál v Územní oblasti Plzeň přešlo již 83 % domácností
ČT: Lidé jsou připraveni na přechod na digitál i na Plzeňsku

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).