Hlavní navigace

ČT bude měřit s Novou penetraci set-top-boxů, na vypnutí stačí 55 procent

21. 6. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
21. 6. 2007

Česká televize (ČT) se dohodla s televizí Nova, že budou společně měřit na Domažlicku penetraci set-top-boxů. V den vypnutí analogového vysílání by mělo mít set-top-box 55 procent domácností v oblasti. Nova tak ustoupila ze svého požadavku, aby penetrace digitálních přijímačů dosáhla mezi lidmi 90 procent.

ČT potvrdila, že 31. srpna vypne na Domažlicku analogový druhý program. Jestli se k němu připojí i ČT 1 a Nova, to určí právě měření počtu set-top-boxů z posledního analogového dne. Ani mírné nedodržení 55procentní hranice by nemělo být pro vypínání kritické, situace by se pak řešila operativně. Šéf Projektu digitalizace ČT Pavel Hanuš, který dnes novináře informoval o aktuálním dění na Kavčích horách, ale nesdělil, jak chtějí televize digitální přijímače v domácnostech počítat.

BRAND24

Od 1. července uvidí diváci na Domažlicku v pravém dolním rohu na programech ČT 1 a ČT 2 varovný piktogram, který je má upozornit na to, že přijímají analogový signál z končícího vysílače Vraní vrch. Dva až tři týdny před termínem vypnutí se pouze na Domažlicku bude objevovat ve vysílání spot s informacemi o vypínání analogového vysílání, který ČT jednou až dvakrát odvysílá každý den i ve hlavním vysílacím čase.

Čekáme na podrobnosti o digitalizaci od televize Nova, její tisková konference začíná v 11 hodin.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).