Hlavní navigace

ČT 4 Sport od září zvýší počet přímých přenosů

10. 8. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
10. 8. 2006

Česká televize chystá dramatické zvýšení počtu přímých přenosů na digitálním programu ČT 4 Sport. V on line rozhovoru se čtenáři serveru iHNed.cz to řekl šéfredaktor sportu ČT Otakar Černý. Už nyní je na ČT 4 Sport mnoho přímých přenosů a od září jich dramaticky přibude: fotbal, hokej, dostihy, motorismus, atd., slíbil Černý.

BRAND24

Poněkud komplikovaná situace bude s tenisem. Koupit práva na US Open a Australian Open je v současné době pro ČT neřešitelné. Ani ne kvůli penězům, ale hlavně kvůli tomu, že majitelé práv nemají zájem preferovat jiný sportovní kanál než Eurosport, vysvětlil šéf sportovní redakce ČT. Veřejnoprávní televize ale chce koupit práva na Wimbledon French Open. Vysílat ho chceme na ČT 2 i ČT 4 Sport, dodal Černý.

Šéfredaktor sportu zároveň odmítl informaci, že první přenos Gambrinus ligy na ČT 4 Sport sledovalo pouze 13 tisíc diváků: To je číslo, které pustil do světa člověk, který nepozorně pracuje. ČT 4 Sport může v České republice sledovat milion diváků a každý soudný člověk si odvodí, že jich jistě kouká víc než oněch 13 tisíc. Černý zároveň dodal, že pro další rozšíření kanálu je třeba tlačit na majitele kabelových a satelitních společností.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).