Hlavní navigace

ČT 4 Sport od října nasadí přenosy německé házenkářské bundesligy

3. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
3. 9. 2008

Sportovní kanál České televize zařadí od října do svého vysílání přenosy z německé házenkářské ligy, která je považovaná za nejlepší na světě a je přirovnávaná k NHL v hokeji. Podle deníku Sport se na obrazovce digitálního kanálu ČT 4 Sport objeví nejméně deset přenosů, které Kavčí hory odeberou od některé z německých televizních stanic. Vzhledem k tomu, že v německých družstvech působí několik českých házenkářů, měly by být přenosy velmi atraktivní i pro českého diváka.

BRAND24

Odkoupili jsme práva a jsme ve fázi těsně před uzavřením smlouvy, citoval deník Sport šéfa českého házenkářského svazu Jaroslava Chvalného. Německé televize vysílají z každého kola soutěže živě čtyři až pět utkání, takže ČT 4 Sport bude mít bohatý výběr. Svaz pochopitelně hodlá preferovat zápasy, ve kterých se představí čeští reprezentanti. Na obrazovkách ČT 4 Sport tak nejčastěji uvidíte mistrovský Kiel s Jíchou, Lemgo s Kubešem či Galiou a Neckar-Rhein Löwen s Filipem, napsal list.

Přesné termíny zápasů televize ani svaz ještě neznají. Měl by se vysílat zhruba jeden zápas za měsíc. V září už asi nic nestihneme, ale od října by se měl celý projekt spustit. Jednání probíhala dlouhou dobu, uvedl Chvalný. Odvysíláme něco, co tady nikdy nebylo, dodal. Český házenkářský svaz chystá od nové sezóny nabídnout na internetu přenosy všech tuzemských zápasů nejvyšších soutěží mužů i žen. ČT bude z každého kola vysílat vždy v neděli dopoledne jeden vybraný zápas.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).