Hlavní navigace

ČT 4 dostane pevné schéma, hokej bude třikrát týdně

25. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
25. 8. 2009

Od letošního podzimu se ČT 4, po třech a půl letech své existence, dočká pevného programového schématu. Náčrty podzimního schématu zveřejnil server Lidovky.cz. Program na ČT 4 odstartuje v 8 ráno, kdy se budou vysílat reprízy a pravidelné magazíny v přesně stanovených časech. Potěšení pro sportovního fanouška ale nastane kolem 18. hodiny večerní, kdy ČT bude vysílat minimálně jeden živý přenos denně podle předem dané šablony. V ní bude mít hokej místo třikrát týdně – v úterý, pátek a v neděli. Fotbal bude mít na Čtyřce vyhrazenou jen sobotu – vyjma zápasů Evropské ligy UEFA – kromě toho ČT nabídne ještě na Dvojce pondělní dohrávku fotbalové ligy. ČT 4 přinese každé pondělí volejbalový přenos, ve středu basketbal a ve čtvrtek méně populární sporty – třeba futsal nebo floorbal.

BRAND24

Jelikož se ve čtvrtek hraje i Evropská liga UEFA, může být přenosů během večera i několik. V první fázi fotbalové sezony, kdy jsou evropské pohárové soutěže v plném proudu, se tak dá očekávat, že menšinové sporty nahradí právě fotbal. ČT zakoupila na Evropskou ligu v očekávání postupu minimálně tří českých týmů práva, během jednoho dne smí ale odvysílat naživo maximálně dva zápasy. Kromě toho bude mít i práva na Ligu mistrů – Champions League, o které se bude dělit s Novou sport. Na ČT 2 a ČT 4 by měla nabídnout dohromady dva přenosy týdně.

O plánech konkurenční Novy sport čtěte v dnešním rozhovoru Digizone.cz s Markem Kindernayem, ředitelem sportovního programu Novy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).