Hlavní navigace

ČT 24 HD? Nejsme infotainment, říká šéf digitalizace České televize

24. 5. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
24. 5. 2010

Zpravodajský kanál ČT 24 nemůže v dohledné době počítat s tím, že by vysílal ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Podle vedoucího projektu digitalizace České televize Pavla Hanuše k tomu není jediný důvod. ČT nepracuje s infotainmentem, ale se zpravodajstvím, prohlásil Hanuš v narážce na televizi Nova, která v HD kvalitě vysílá svoje Televizní noviny.

ROZHOVOR K TÉMATU: Rudolf Pop: HD kanál České televize nabídne kvalitu, ne kvantitu

Naší prioritou není vysílání zpravodajských relací ve vysokém rozlišení, už jen proto, že část příspěvků, která je sbírána ze zpravodajských sítí, vysoké rozlišení nemá a tím pádem i by byl takový pořad trhán mezi vysoké a standardní rozlišení. Naší prioritou je informování a u HD vysílání se soustředíme na programové okruhy ČT 1, ČT 2 a ČT 4, uvedl Hanuš.

ČTĚTE TAKÉ: Pavel Hanuš: ČT spustí HD kanál na satelitu, pozemní vysílání s otazníkem

BRAND24

Veřejnoprávní televize v současné době vysílá v HD rozlišení jeden program, na jehož pozici se střídají kanály ČT 1 a ČT 2, výjimečně i ČT 4. Kavčí hory tento program distribuují přes satelit, kabelové rozvody, IPTV a v zemské digitální síti 4 v Praze, Brně a Ostravě. ČT rozhodně nebude generovat další program ve vysokém rozlišení, to je ekonomicky neprůchodné, konstatuje šéf digitalizace ČT.

Budoucnosti HD vysílání České televize se bude věnovat zítřejší rozhovor DigiZone.cz s Pavlem Hanušem

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).