Hlavní navigace

ČT 24 odvysílá od 19:30 do 21:00 speciál o Egyptu, odkud stáhla svůj štáb

4. 2. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
4. 2. 2011

Speciál o situaci v Egyptě, kterým zmítají nepokoje mezi příznivci a odpůrci prezidenta Husního Mubaraka, odvysílá dnes večer zpravodajský kanál ČT 24. Začínat bude v 19:30 a pravděpodobně v něm vystoupí i mimořádný zpravodaj ČT Martin Jonáš, který se dnes společně s kameramanem předčasně vrací z Egypta. Štáb ČT byl v posledních dvou dnech dvakrát zadržen Egypťany v civilu, pravděpodobně tajnou policií Mubarakova režimu.

K TÉMATU: Štáb České televize zatčen v Káhiře tajnou policií. Přišel o techniku

Pokusili jsme se odjet z hotelu na letiště a předčasně ukončit náš pobyt. Vyrazili jsme krátce po skončení zákazu vycházení, ujeli jsme zhruba 200 metrů, než jsme byli přepadeni tlupou lidí v civilu. Ohrožovali nás zbraněmi a stříleli do vzduchu. Ukradli nám počítač a kolegům z Mladé fronty část fotoaparátu. Incidentu přihlížel voják, který se marně snažil situaci zmírnit, popsal Jonáš na webu ČT 24 okolnosti dnešního odjezdu z Egypta.

BRAND24

Když jsme byli propuštěni, ujeli jsme dalších 500 metrů, než nás znovu zastavila domobrana. Převezli nás na neznámé místo, kde nás nechali sedět asi tři čtvrtě hodiny v autě. Poté nás vyzvedla egyptská tajná policie, prohlásila nás za špiony a převezla na policejní stanici, kterou demonstranti v minulých dnech vypálili. Tam jsme strávili další dvě hodiny, než jsme byli bez vysvětlení propuštěni, dodal Jonáš.

Speciálu o Egyptu bude ČT 24 věnovat půldruhé hodiny, jeho konec je naplánovaný na 21:00 hod. Jde o první mimořádný a předem neplánovaný speciál zpravodajského kanálu České televize v letošním roce.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).