Hlavní navigace

ČT 2 začne vysílat příští týden výpravný dokument o Hitlerovu Německu

7. 4. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
7. 4. 2011

Čtyřdílný výpravný dokument Kroníka III. říše z loňského roku, který je věnován Německu před a během 2. světové války, odvysílá Česká televize na svém druhém programu. První díl je připraven na pondělí 11. dubna od 20:05. Cyklus Michaela Klofta bude vysílán v klasickém rozlišení obrazu, nikoliv tedy HDTV. První díl začíná v roce 1933, kdy je Adolf Hitler zvolen kancléřem Německé říše.

ČTĚTE TAKÉ: Diváci by měli být nároční a ČT 2 jim v tom chce pomoci

Diváci se dozvědí, jak se nacistům během krátké doby podařilo v jedné z hospodářsky i kulturně nejvyvinutějších zemí světa zavést totalitní režim. Němci považovali v té době Hitlera za mesiáše, jenž zemi vyvede z hospodářské krize, zbaví ji rudého nebezpečí, vypořádá se s židovskými parazity a říši – proklamované nyní jako Třetí – vrátí její lesk. Od konce 2. světové války sice letos uplyne už 66 let, ale jejímu fenoménu se věnuje i vzhledem k dnešním sklonům některých jedinců stále mimořádná pozornost.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).