Hlavní navigace

ČT 2 ukončila analogové vysílání na jižní Moravě

1. 12. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
1. 12. 2009

V noci na dnešek bylo ukončeno analogové vysílání programu ČT 2 na jižní Moravě. Na vysílačích Brno – Kojál, Brno – Hády, Brno – Barvičova a Mikulov – Děvín začal vysílat veřejnoprávní multiplex 1 s programy České televize a Českého rozhlasu. Dostupný je na 29. kanálu, kam se koncem minulého týdne dočasně přestěhovala právě analogová Dvojka. Program ČT 1 se analogově vysílá na 46. kanále, a bude v tom pokračovat souběžně až do úplného vypnutí analogového vysílání v Územní oblasti Brno.

BRAND24

DOPORUČUJEME: Brno čeká „digitální šok“: Česká televize se stěhuje na jiný vysílací kanál

Server Digizone.cz vám dnes přináší rozhovor s technickým ředitelem ČT Rudolfem Popem a vedoucím projektu digitalizace Pavlem Hanušem. Oba mluví o tom, že Česká televize bude vypínat analogové vysílání rychleji než dosud protože se snížily příjmy z reklamy, která financuje přechod České televize z analogu do digitálu a příslušnou informační kampaň. Z tohoto důvodu bude souběžné vysílání analogu s digitálem v jistých oblastech kratší a ČT vypne i některé analogové dokrývače dřív než původně plánovala.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).