Hlavní navigace

ČT 1 stahuje Sanitku z všedního podvečera, poslední díl dá v neděli

8. 4. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
8. 4. 2011

Nízká sledovanost archivního českého seriálu Sanitka přiměla vedení prvního programu České televize přesunout vysílání jeho posledního dílu z pondělního podvečera na tuto neděli. Poslední díl Sanitky uvedeme na ČT 1 v neděli 10. dubna v rámci seriálu Pokračování příště. Ten startuje na Jedničce právě 10. dubna a přinese vždy informace ze zákulisí natáčení doprovázen jedním vybraným dílem toho konkrétního seriálu, v případě Sanitky, dílu posledního, sdělil projektový manažer ČT Leoš Zacha.

ROZHOVOR: Hrajeme samé konzervy. To se musí změnit, říkají šéfové ČT 1

Diváci se dále můžou těšit na 14 vybraných dílů mezi jinými například o Arabele, Cirkusu Humberto, panu Tauovi, Takové normální rodince, Kamarádech nebo z Tří mužů v chalupě atd., přiblížil Zacha s tím, že seriál Pokračování příště je archivní pořad, který vznikl už před lety. Sanitka vystřídala ve všedních podvečerech Nemocnici na kraji města, již ČT 1 opakovala od Nového roku každý všední den od 17:45 hod. Sledovanost tohoto seriálu ale rapidně klesla poté, co Nova do podvečera od půl šesté přesunula telenovelu Tisíc a jedna noc.

K TÉMATU: Pokračování seriálu Sanitka nenatočí Nova, ale Česká televize

BRAND24

Ve chvíli, kdy jsme místo Událostí v regionech nasadili Nemocnici na kraji města a naše programování začalo fungovat, přišel Miloš Zahradník na Nově (šéf oddělení programové skladby, pozn. red.) s tím, že do stejného času nasadí telenovelu Tisíc a jedna noc. Reprízové seriály na ČT 1 v tu chvíli neměly šanci, vysvětlil neúspěch Sanitky v rozhovoru pro DigiZone.cz výkonný ředitel programu ČT 1 Radan Dolejš. My v tomto čase bohužel nemáme šanci uspět, protože cílová skupina, která se dívá na tyto typy seriálů, svorně sleduje Šeherezádu, doplnila Dolejšova zástupkyně Tereza Typoltová.

Je šance bodovat s programem pro jinou cílovou skupinu. Posunout se v segmentu. Ale my nic takového nemáme v zásobě. Hodně si slibujeme od Oddělení vývoje nových formátů ČT, dodala Typoltová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).