Hlavní navigace

ČT 1 dá 17. a 24. ledna živé Prezidentské duely. Od 20 hodin s Václavem Moravcem

17. 12. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V pořadech se utkají dva finalisté historicky první přímé volby prezidenta republiky, kteří postoupili do druhého kola a rozhodne se mezi nimi, kdo se stane hlavou státu

Debaty mezi dvěma kandidáty na hlavu státu, kteří postoupí do druhého kola historicky první přímé volby prezidenta republiky, chystá na 17. a 24. ledna první program České televize. Odvysílá je živě v hlavním vysílacím čase od 20 hodin. Prezidentský duel, jak Kavčí hory pořad nazvaly, bude moderovat Václav Moravec. Půjde o jeden ze zásadních momentů, který může rozhodnout, který z finalistů volby nakonec v březnu příštího roku vystřídá na Pražském hradě Václava Klause.

BRAND24

K TÉMATU: Prezidentské debaty na Nově bude moderovat Markéta Fialová. Půjde o Speciály TN

Duel totiž ČT 1 naplánovala před druhým kolem volby prezidenta, a půjde tak o poslední příležitost, jak by kandidáti mohli ovlivnit voliče. Vysílání ještě může ohrozit případné rozhodnutí Ústavního soudu, na který se chtějí obrátit Tomio Okamura a Vladimír Dlouhý kvůli svému vyřazení z kandidátky. Podle ministerstva vnitra totiž nenasbírali potřebných 50 tisíc podpisů od občanů, značná část byla falešná nebo neúplná.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).