Hlavní navigace

Český rozhlas výrazně přeplatil rekonstrukci své budovy

26. 11. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
26. 11. 2009

Přibližně 150 milionů korun mohl Český rozhlas ušetřit na rekonstrukci své historické budovy na Vinohradské ulici. Vyplývá to z výsledku dvou nezávislých auditů, které si nechala vypracovat Rada Českého rozhlasu. Nepořádek je na každé stavbě, ale s takovým jsem se dlouho nesetkala, řekla serveru iDNES.cz auditorka Lenka Výletová.

Stavbaři chtějí za práce na známém objektu na Vinohradské třídě nad Národním muzeem 700 milionů korun. Podle výsledků obou nezávislých auditů mají nárok jen na něco málo přes půl miliardy. Některé práce byly prý až trojnásobně předraženy a dodatky ke smlouvám podepisovali až poté, co byly práce hotové. To není v souladu se správným postupem. Zhotovitel je vůbec neměl provádět, uvedla auditorka Výletová před Radou ČRo.

BRAND24

Bývalý ředitel Českého rozhlasu Václav Kasík, který byl letos odvolán i kvůli medializovaným problémem s rekonstrukcí, odmítá pochybení. Suma 150 milionů korun, které nyní firma požaduje nad stanovený rozpočet, byla podle něj předmětem tvrdých jednání Samy stavební firmy náš postoj označily za tvrdý, jaký znají z jednání se soukromými developery. Je mi líto pokud pokud se přístup rozhlasu mým odvoláním změnil, řekl bývalý ředitel ČRo.


Prostory zrekonstruované budovy, foto: Český rozhlas

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).