Hlavní navigace

ČRo Digital: Prahou obcházejí prodejci se lživými argumenty

26. 6. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
26. 6. 2006

Až vám u dveří zazvoní lidé, kteří se budou vydávat za zástupce firmy Option One, zbystřete. Budou mít nejspíš připravenou hezkou sadu argumentů, kterou jeden z navštívených Pražanů tlumočil serveru ČRo Digital:

Začali tím, že od příštího roku bude analogové vysílání vypínáno. Pokračovali dále, že stát chápe, jaké problémy může tato změna způsobit zejména lidem s nižšími příjmy. Proto jsou pověřeni státem, aby nabídli digitální přijímač se státní podporou.

Akční nabídka se týkala set-top-boxů i digitálních televizorů, a to včetně dopravy a instalace. Seznam produktů bohužel pražský čtenář nepřiložil, ale uvedl další zajímavý postřeh. Případný zájemce se musí rozhodnout okamžitě, protože se od „prodejců“ dozví, že akce probíhá v místě jeho bydliště pouze jediný den a pak se přesouvá jinam.

BRAND24

Zbývá dodat, že firma Option One britského jednatele Johna Phillipa Brookse a Čecha Jiřího Fanty funguje od roku 2000. Podle Obchodního rejstříku patří mezi její aktivity mj. zprostředkova­telská činnost v oblasti telekomunikačních služeb a informačních technologií. Není ale jisté, zda si podomní prodejci název společnosti pouze nevypůjčili. Stát v současné době žádné příspěvky ani jiné formy podpory občanům na nákup set-top-boxů neposkytuje, což serveru ČRo Digital potvrdila tisková mluvčí Ministerstva informatiky Klára Volná.

DigiZone.cz apeluje na své čtenáře: Mluvte o digitalizaci své svými rodinnými příslušníky a známými, především pak s lidmi dříve narozenými, kteří mají dobrou a důvěřivou povahu. Vysvětlete jim základní fakta a varujte je před podobnými chytráky, kteří vypínání analogového vysílání zneužívají pro svoje obchodní záměry.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).