Hlavní navigace

ČRo 1 - Radiožurnál bude mít od dubna nové logo

18. 3. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
18. 3. 2009

Český rozhlas 1 – Radiožurnál začne od dubna používat nové logo. Vedení veřejnoprávního rozhlasu to odůvodňuje tím, že reaguje na pozitivní posun ve vnímání značky Radiožurnálu jako dynamické a moderní rozhlasové stanice. Značka se více vyprofilovala a do značné míry omladila. Proto je jen přirozené, že na tyto pozitivní změny reagujeme i redesignem staničního loga, konstatoval při této příležitosti marketingový ředitel ČRo René Zavoral.

Součástí zadání redesignu stávajícího loga, které pochází z roku 2000, byl výzkumy podpořený požadavek na zachování motivu zeměkoule. Vybraný návrh je moderní, bez přílišné opisnosti a klišovitosti. Křivky v symbolu zároveň odkazují na vlny ve značce mateřského Českého rozhlasu, dodal Zavoral. Podle ČRo je důležitou inovací změna celkové kompozice této kombinované značky s odděleným symbolem od čitelného názvu stanice. Autorem redesignu loga je pražské grafické studio Kafka Design.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).