Hlavní navigace

ČRa: Odmítáme spolupráci se společností Towercom

23. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
23. 6. 2008

České Radiokomunikace (ČRa), dominantní operátor rozhlasových a televizních vysílačů v České republice a zájemce o provoz veřejnoprávního multiplexu České televize a Českého rozhlasu, dnes oficiálně prostřednictvím tiskové zprávy odmítl, že by spolupracoval s dalším uchazečem, kterým je společnost Towercom, mj. provozovatel satelitní platformy SkyLink.

České Radiokomunikace neuzavřely se společností Towercom, nebo s kterýmkoliv jiným uchazečem dohodu o spolupráci v průběhu výběrového řízení na výstavbu a provoz veřejnoprávního multiplexu, řekla dnes novinářům generální ředitelka ČRa Jane Hannah. České Radiokomunikace podle ní předložily do výběrového řízení velmi atraktivní a podmínkám soutěže odpovídající nabídku, která je plně a výhradně založena na infrastruktuře ČRa a její odbornosti v oblasti vysílacích služeb.

BRAND24

Podaná nabídka je profesionální a konkurenceschopná a je v souladu se zadáním tendru, dodala Hannah. Další zasedání komise pro výběr technického operátora veřejnoprávního digitálního multiplexu je stanoveno na zítřejší večer. Zatím ale není jasné, zda bude známo již jméno výherce tendru, ve kterém se vybírá ze tří firem – Českých Radiokomunikací, společnosti Bohemia Royal a také Towercomu (dříve slovenské Radiokomunikácie, později TRI R).

K TÉMATU:

Zítra se opět sejde komise pro výběr operátora multiplexu ČT

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).