Hlavní navigace

České Radiokomunikace jednají s novými televizemi pro multiplex 3

26. 1. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
26. 1. 2011

multiplexu 3 by se mohly v dohledné době objevit nové televizní programy, které by nahradily zaniklou zpravodajskou televizi Z1 a časem zřejmě i televizi Public, která v této digitální síti zatím stále vysílá a má smlouvu na šíření signálu do příštího roku. Ekonomickému deníku E15 to naznačil Kamil Chalupa, mluvčí Českých Radiokomunikací, které loni v prosinci koupily operátora multiplexu 3, společnost Czech Digital Group (CDG).

K TÉMATU: České Radiokomunikace od ledna zvýšily ceník za vysílání v multiplexu 3

České Radiokomunikace jednají s dalšími potenciálními zákazníky, řekl Chalupa. Investice do výstavby třetího multiplexu a jeho rozvoje v souladu s uzavřenými smlouvami a Technickým plánem přechodu na digitální vysílání budou pokračovat. Síť je naplánována na 96 procent modelového pokrytí, a to v listopadu 2011, dodal. České Radiokomunikace po převzetí CDG zvýšili ceník za šíření signálu v multiplexu 3 a požadovali od svých zákazníků, aby s CDG uzavřely smlouvu minimálně na rok.

ČTĚTE TAKÉ: Zpravodajská televize Z1 končí, skupina J&T ji odmítá dál dotovat

Zpravodajské televizi Z1, která v noci na úterý ukončila vysílání, například z měsíce na měsíc vzrostly měsíční poplatky za vysílání v multiplexu 3 ze 4,5 na 6 milionů korun. Z1 navíc doposud uzavírala smlouvy na vysílání v této digitální síti z měsíce na měsíc, nyní by se musela operátorovi zavázat minimálně na rok. Zvýšení cen naznačuje, že České Radiokomunikace chtějí multiplex 3 „vyčistit“ pro nějakého velkého zákazníka. Tím by mohla být třeba televize Nova.

BRAND24

NAPSALI JSME: Euronews chce licenci pro zemské digitální vysílání v Česku

Zájem o zemské digitální vysílání v České republice má také panevropský zpravodajský kanál Euronews, nové programy chce začít vysílat i Prima a část obsahu multiplexu by mohla být placená. Diváci by tyto programy přijímali prostřednictvím přístupových karet za měsíční poplatek.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).