Hlavní navigace

Country Rádio může obnovit vysílání v Děčíně na svém někdejším kmitočtu

21. 11. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Tematická rozhlasová stanice je v poslední době v zápisech vysílací rady častým návštěvníkem. Naposledy se zde objevila začátkem října v souvislosti s expanzí do Mostu a na Zlínsko.

Country Rádio, rozhlasové stanice zaměřená na country, folk a další podobné žánry, může obnovit vysílání v Děčíně na kmitočtu 87.6 MHz. O znovupřidělení této frekvence populární tuzemské stanici rozhodla na svém posledním zasedání Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Jak upozornil web Jihlavského DX klubu, který je neoficiálním uskupením zájemců o lov vzdálených signálů, Děčín patřil v dubnu mezi osm kmitočtů, které byly Country Rádiu zabaveny v důsledku soudních pří, případně z toho důvodu vypnuty (nebo vůbec neoživeny).

BRAND24

K TÉMATU: Country Rádio expanduje do Mostu a Zlína, další vysílatel uspěl v Plzni

Tematická rozhlasová stanice je v poslední době v zápisech vysílací rady častým návštěvníkem. Objevila se tu mimo jiné začátkem září v souvislosti s expanzí do severních Čech a na Zlínsko. Mostecký vysílač by měl vysílat výkonem 100 Wattů na frekvenci 102.6 MHz, zlínský vysílač bude mít dvojnásobný výkon a frekvenci 92.7 MHz. Podle posledního průzkumu poslechovosti Radioprojekt, který byl zveřejněn začátkem tohoto měsíce, ladí Country Radio denně 245 tisíc posluchačů. To ho pasuje na pozici třetího nejúspěšnějšího regionálního rádia v republice.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).