Hlavní navigace

Country no. 1 chce požádat o kabelovou licenci, provoz obnoví během pár měsíců

19. 2. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Důvodem ukončení provozu televizní stanice Country no. 1 byl rozpor v licenčních podmínkách – s terestrickou licencí vysílala v kabelových rozvodech.

Výkonný ředitel Šlágr TV, která stanici Country no. 1 provozuje, Robert Kvapil pro server DigiZone uvedl, že poté, co Country no. 1 ukončila loni v květnu pozemní vysílání ve čtvrtém multiplexu a pokračovala u kabelového operátora, dostala upozornění od Rady pro televizní a rozhlasové vysílání, že v kabelových rozvodech vysílá neoprávněně. Proto jsme provoz Country no. 1 ukončili a chystáme se zažádat o licenci pro kabelové vysílání, plánuje Kvapil.

Časový horizont Kvapil odhadovat nechce, žádost aktuálně připravuje a kompletuje potřebné podklady. Podle Kvapila bude její podání a následné vyřízení trvat spíše měsíce než pouhé týdny. Otázku licenčních podmínek Country no. 1 řešila RRTV na svém zasedání na začátku února, na kterém mimo jiné ukončila správní řízení se společností Šlágr TV o odejmutí licence k provozování vysílání programů Country No. 1 a TV Písnička. Té se uvedený problém týkal také.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).