Hlavní navigace

Color Music Radio plánuje expanzi do Karlových Varů

20. 2. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Regulátor na svém posledním zasedání vyhlásil licenční řízení na volný VKV kmitočet v Hradci Králové. Jde mimochodem o stejnou frekvenci, o níž se neúspěšně ucházelo Hitrádio Magic.

Původně pouze pražská rozhlasová stanice Color Music Radio (dříve Rádio Ethno) plánuje expanzi do Karlových Varů. Vyplývá to z aktuálního zápisu Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Provozovatel Coloru, společnost Ultravox, sice vzal žádost týkající se udělení kmitočtu 87.8 MHz s výkonem 200 wattů zpět, nicméně podle webu Jihlavského DX klubu (JIDXC) už má tato firma v hledáčku novou frekvenci 98.6 MHz. Síla vysílače by zůstala zachována. Naopak na kmitočtu 87.8 MHz uvádí JIDXC v tuto chvíli stanici Signál Rádio. Kromě Prahy vysílá Color Music Radio také v Brně.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: České rozhlasové síti Hitrádio se nevydařila expanze do Hradce Králové

Regulátor na svém posledním zasedání vyhlásil licenční řízení na volný VKV kmitočet v Hradci Králové. Jde mimochodem o stejnou frekvenci, o níž se na předchozím setkání radních neúspěšně ucházela rozhlasová skupina Media Bohemia s projektem Hitradio. Vysílací rada tehdy uvedla, že udělení souhlasu s přidělením tohoto kmitočtu by de facto znamenalo novou licenci, s čímž nelze souhlasit. Zájemci o královéhradecký kmitočet se nyní mohou hlásit regulátorovi do 27. března letošního roku. Výkon vysílače bude 100 wattů se souřadnicemi WGS 84: 15 50 52 / 50 12 54.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).