Hlavní navigace

CME se chystá prodat televize v Chorvatsku a Slovinsku, tvrdí chorvatský web

9. 11. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Majitel Novy se má kvůli vysokému zadlužení zbavit chorvatských Nova TV a Doma TV, a také slovinské Pop TV a stanice Kanal A

Opustit televizní byznys v Chorvatsku a Slovinsku se údajně chystá vlastník české televize Nova, mediální skupina CME. Podle chorvatského ekonomického webu Business.hr má do konce roku prodat chorvatské televizní stanice Nova TV a Doma TV, a společně s nimi i slovinské Pop TV a Kanal A. To by znamenalo úplný odchod CME ze zemí bývalé Jugoslávie, nadále by zůstala jen v České republice, na Slovensku, v Rumunsku a Bulharsku.

K TÉMATU: Nově se propadly příjmy z reklamy o pětinu. Plošně snižuje honoráře

CME má podle webu všechny televize nabízet v balíčku za 150 až 200 milionů dolarů, tedy přibližně za čtyři miliardy korun. Rozprodej majetku CME označila ve své vlastní zprávě o výsledcích hospodaření za třetí čtvrtletí letošního roku za jednu z možností, jak se vypořádat se svými astronomickými dluhy. Skupina také plánuje rozprodat část akcií. Oproti původním předpokladům totiž reklamní trhy ve všech zemích, kde působí, nadále klesají.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Vlastník Novy spustil v Chorvatsku web Oyo, tamní verzi Voyo.cz

Pro Chorvatsko by prodej tamní televize Nova a jejího tematického kanálu Doma TV (obdoba slovenské TV Doma) výrazně zasáhnul celý televizní trh. Kromě CME na něm totiž operuje už jen veřejnoprávní HTV s třemi programy (momentálně chystá čtvrtý) a soukromá RTL. Není jasné, zda by se prodej televizních stanic v Chorvatsku a Slovinsku dotknul i dalších divizí CME v těchto zemích, tedy produkční společnosti Media Pro Pictures a internetové videotéky Oyo, tamní verze českého zábavního portálu Voyo.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).