Hlavní navigace

Čína zavede televizi v mobilu ještě před olympiádou v roce 2008

14. 3. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
14. 3. 2006

Ještě před Letními olympijskými hrami 2008 v Pekingu hodlá Čína zavést komerční službu digitální televize do mobilního telefonu. Největší rozmach mobilního příjmu televize se očekává již v příštím roce a pak právě v souvislosti s LOH 2008. Podle studie společnosti In-Stat dosáhne počet klientů mobilních operátorů v Číně do roku 2009 počtu 94 milionů. Uvedl to server Satkutier.pl.

BRAND24

Telekomunikační operátoři v Číně připravili jednoduchý obchodní model, který spočívá v nabídce videa pro mobilní telefony v sítích 2,5G a 3G, uvedl analytik In-Státu Anty Zheng. Je však potřeba změnit legislativu, aby bylo možné nabízet paket televizních kanálů pro mobilní sítě. Dokud se toto nestane, bude rozvoj televize přes mobilní telefon zablokovaný, do­dal.

Podle In-Statu lze předpokládat, že čínští operátoři sáhnou po standardu DVB-H, ale nelze vyloučit i využití standardu DMB pro doplňkové služby digitálního rozhlasu, a to jak v satelitní, tak terestrické podobě, a také systému MediaFLO. Společnost také uvedla, že očekává využití různých interaktivních služeb, zejména pak videa na vyžádání v podobě videoklipů hudební stanice MTV či krátkých zpráv o počasí, které zkrátí klientovi mobilního operátora např. čekání na dopravní prostředek.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).