Hlavní navigace

Čína bude šířit propagandu do celé Evropy ze satelitu

26. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
26. 1. 2009

Čínský zpravodajský kanál CCTV 9 náležící pod tamní státní televizi, bude šířit svůj signál do celé Evropy, a to nekódovaně prostřednictvím satelitu. Testovací obrazec v podobě barevných pruhů se na družici Astra 1L objevil už minulý týden, avšak až dnes China Central Television potvrdila, že se chystá k tomuto kroku. CCTV 9 přináší kromě zpravodajství také zábavné a vzdělávací pořady. Program vysílající čtyřiadvacet hodin v angličtině má vrhat dobré světlo na tento komunistický stát.

BRAND24

O tom, kam až zasáhne nově signál čínské státní televize, se můžete přesvědčit na tomto vyzařovacím diagramu. CCTV 9 přináší ve svém programu především různé specializované magazíny se zvláštním důrazem na Asii, aktuality z Číny, ale také novinky z oblasti obchodu. Nechybí zde ani jazykové kurzy, zpravodajství ze sportu a také cestovatelské dokumenty. Samotná produkce původního programu CCTV 9 je malá, ale splňuje očekávání komunistické Číny.

Prozatím pouze testovací obrazec CCTV-9 naladíte na frekvenci 11538/V s SR 22000 a FEC 5/6. Tady již vysílá v současné době další kanál China Central Television označený CCTV F. Jeho program je kompletně ve francouzštině.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).