Hlavní navigace

Chystáme modernizaci vizuálu včetně loga, naznačila Česká televize

16. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Česká televize brzo odhalí novou podobu svého vizuálního stylu a loga, které bude do budoucna používat. Novináře dnes pozvala na čtvrteční tiskovou konferenci do Galerie DOX.

Česká televize se připravuje na změnu vizuálního stylu včetně svého loga. Vyplývá to z pozvánky na tiskovou konferenci, kterou dnes zaslala novinářům mluvčí veřejnoprávního média Michaela Fričová. Ačkoliv z ní není možné téměř nic vyčíst, je jasné, že inovací má projít i stávající font písma, které bude Česká televize používat. V jakém časové horizontu se tak stane, to zatím není v tuto chvíli jasné. Veškeré podrobnosti odhalí management 19. dubna v 11 hodin. DigiZone.cz bude pochopitelně u toho.

BRAND24

K TÉMATU: Nového loga se ČT asi nedočká. Pro kandidáty na ředitele není prioritou

Tisková konference se bude konat v Galerii DOX, kde ve stejnou dobu začne také výstava Vizuální styl České televize 1963 až 2012. Změnu loga sliboval předchozí generální ředitel České televize Jiří Janeček už v roce 2009. Stane se to v průběhu příštího roku, kdy už bude mít každý program ČT svoji vlastní tvář, uvedl tehdy Janeček. A jak se stavil k nové grafické identitě a logu současný generální ředitel Petr Dvořák ještě loni? Existuje dost šikovných lidí, kteří jsou schopni udělat takový redesign, že by si stávající logo zachovalo svoje hlavní parametry a vlastnosti, ale zároveň by pořád drželo hodnoty, které za sebou má.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).