Hlavní navigace

Chtěli bychom Terapii i Hořící keř, říká šéf ČT Petr Dvořák. HBO je ale neprodá

5. 3. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Oslovili jsme HBO s nabídkou, ale zatím si chce tyto produkty nechat pro sebe,“ řekl Petr Dvořák deníku E15. Hořící keř by podle něj ČT takovým způsobem vyrobit nemohla.

Nejen o seriál Terapie, ale také o trilogii Hořící keř zabývající se situací rodiny Jana Palacha poté, co se v roce 1969 upálil na protest prot setrvání vojsk zemí Varšavské smlouvy v tehdejším Československu, projevila zájem Česká televize. Podle jejího generálního ředitele Petra Dvořáka ale placený kanál HBO, který seriál i třídílný film produkoval, zatím nechce prodat licence na tato díla.

K TÉMATU: Česká televize chtěla koupit seriál Terapie, HBO ho nechce prodat

„Oslovili jsme HBO s nabídkou, že bychom poté, co odvysílají Terapii, koupili licenci a odvysílali ji na volně šířeném kanálu. Stejně tak si dokážu představit, že bychom koupili licenci k Hořícímu keři, protože způsob, jakým HBO tento třídílný film pojednala, bychom si asi nikdy nemohli dovolit,” řekl Dvořák v rozhovoru pro ekonomický deník E15. “HBO si ale zatím chce nechat tyto produkty pro vlastní obrazovku a nepouští je dále,” dodal s tím, že ČT bude doufat ve změnu této strategie HBO.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Nestahujte Hořící keř z torrentů nebo Ulož.to, vyzývá HBO. První díl na webu nabízí zdarma

Seriál Terapie odvysílalo HBO v premiéře v roce 2011 a momentálně se chystá uvést jeho premiérovou druhou řadu. Trilogie Hořící keř měla premiéru teprve před několika týdny, její první díl HBO uvolnila zdarma v rámc své videotéky HBO GO na internetu.Česká televize loni od HBO koupila formát stand up comedy Na stojáka, který vysílá na svém druhém programu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).