Hlavní navigace

Chalupářská sezóna končí, pozor na zloděje!

14. 10. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Next
UVNITŘ GALERIE: Nejvíce vyloupených víkendových nemovitostní bylo v minulém roce ve Středočeském, Jihočeském a Jihomoravském kraji, nejméně pak v kraji Karlovarském.

Škoda v roce 2012 dosáhla výše 87, 8 milionů korun a policii se nepodařilo objasnit 70 % případů. Tato čísla alespoň najdeme v tiskové zprávě společnosti Next. A jak každý majitel chaty či chalupy ví, nejrizikovější období máme právě na krku. 

Dohledovou kameru D-Link DCS-5020L (4 825 Kč) můžete dálkově natáčet a jde i zoomovat.
Autor: D-link

Dohledovou kameru D-Link DCS-5020L (4 825 Kč) můžete dálkově natáčet a jde i zoomovat.

Na podzim a v zimě zloději nejvíce využívají toho, že nemovitost je opuštěná a někdy ji nejen vyloupí, ale také se v ní na nějakou dobu dokonce i usadí. Společnost Next proto připravila několik tipů, jak chatu či chalupu lépe zabezpečit. A jak zní? Ten první je zřejmý, avšak řada lidí ho stále nedodržuje a nechává tak i mimo sezónu na chalupě drahé vybavení. Je také dobré jednou za čas na chatu zajet a zkontrolovat nejen situaci, ale hlavně odklidit třeba sníh. Tím se vzbudí dojem, že obydlí není zcela opuštěné a v zimě tak pomohou třeba i koleje od kol vozu.

 Dobrou volbou je zabezpečit okna pomocí nenápadných bezpečnostních fólií, a to i tehdy, když spoléháte na pevné okenice. V tomto okamžiku, jak zdůrazňuje bezpečnostní expert Nextu, Ivan Pavlíček, je velice důležitý psychologický moment překvapení. Pokud totiž lupič narazí na neočekávanou překážku, buď se poohlédne po snazší kořisti nebo ho to přinejmenším zdrží. Navíc střepy drží okenní tabuli i po silném nárazu pohromadě, takže není nutná její okamžitá výměna.

Účinnou ochranu zvláště u dražších a drahých nemovitostí představují také kamerové systémy, které dnes pořídíte v nejrůznějších cenových relacích dokonce i včetně programu pro chytrý telefon, takže můžete situaci buď sami sledovat, nebo si v případě detekce typicky pohybu nechat poslat e-mail. 

BRAND24

Existují ale i systémy vybavené SIM kartou, takže vám zavolají nebo odešlou SMS, což je ještě operativnější a funguje to s jakýmkoli telefonem, nejen chytrým. Navíc takový snímek či video umožní nejen rychlejší identifikaci pachatele, ale je dobrý i pro pojišťovnu. 

Na trhu jsou rovněž jednoduchá a levná zařízení přes která můžete prostor odposlechnout, sepnout temperování pro vytápění atd., atd. O jednom takovém jsme psali zde.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).