Hlavní navigace

Čeští diváci věnují sledování opožděných pořadů přes TimeShift jen minutu denně

23. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ TABULKA – Zatímco televiznímu vysílání v reálném čase věnovali diváci v Česku za první tři měsíce okolo čtyř hodin denně, na opožděné pořady vycházela jen jedna minuta

Jen něco přes minutu denně věnovali čeští diváci v prvních třech měsících letošního roku sledování televizních pořadů, které si pozastavili funkcí TimeShift a vrátili se k nim později. Vyplývá to z pravidelné měsíční zprávy společnosti Mediaresearch pro Asociaci televizních organizací (ATO). Například v březnu takto dospělí diváci starší 15 let věnovali odloženému sledování pořadů jednu minutu a 29 sekund, zatímco televiznímu vysílání v reálném čase čtyři hodiny a sedm sekund.

BRAND24

K TÉMATU: Peoplemetry od Nového roku změří i pořady ze záznamu, včetně webových archivů

K obdobným výsledkům dospěla Mediaresearch i v lednu a únoru. Za leden vyšla průměrná denní opožděná sledovanost na jednu minutu a šest sekund, v únoru na minutu a 23 sekund. Sledování televize v reálném čase věnovali Češi v lednu čtyři hodiny, jednu minutu a 50 sekund, v únoru čtyři hodiny, dvě minuty a 42 sekund. Mezi pořady, které byly nejčastěji sledovány se zpožděním za použití funkce TimeShift, patřil zejména seriál Vyprávěj, Nevinné lži, SuperStar a Ordinace v růžové zahradě 2.


Zdroj: ATO – Mediaresearch

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).