Hlavní navigace

Čeští diváci se hybridního vysílání od polské TVN v příhraničí nedočkají. Vycouvala z něj

8. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Polská komerční skupina TVN prozatím zmrazila plány na zavedení hybridního širokopásmového vysílání HbbTV v pozemních sítích i prostřednictvím kabelových a satelitních operátorů.

Ačkoliv hybridní širokopásmové vysílání označované zkratkou HbbTV zažívá v posledních dvou letech velký boom, polská komerční skupina TVN, jejíž programy je možné díky přeshraničnímu příjmu možné sledovat i na omezeném území České republiky, se z něho rozhodla prozatím vycouvat. Informoval o tom server Wirtualnemedia.pl. Jako důvod k tomuto kroku uvedli zástupci mediální skupiny, že implementace standardu by se nevyplatila kvůli prozatím nízké penetraci přijímačů, které tento standard podporují.

Tipy C

Z ARCHIVU: Polská TVN chce nabídnout v DVB-T hybridní vysílání HbbTV

Jak uvedl v dubnu pro Wirtualnemedia vedoucí oddělení technologií TVN Tomasz Berezowski, skupina si kladla za cíl vyzkoušet vytvořit stránky, které bude možná zobrazit na chytrých televizorech a přijímačích s podporou HbbTV a jak tyto služby následně fungují na jednotlivých modelech a značkách. TVN chtěla prostřednictvím hybridního vysílání umožnit přístup k portálům tvnmeteo.pl a tvn24.cz a také svému videopřehrávači TVN Player. Potenciál této služby bude záležet na tom, jak rychle se jí podaří získat dostatečné pokrytí, uvedl mluvčí TVN Karol Smoląg.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).