Hlavní navigace

Českým Radiokomunikacím zbývá poslední volná pozice v Regionální síti 8

7. 9. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Televizní trh se neustále potýká s ubývajícím prostorem pro vstup nových stanic, které projevují dlouhodobě zájem o terestrické vysílání,“ uvedla mluvčí operátora Petra Miterová.

Telekomunikační operátor České Radiokomunikace má k dispozici aktuálně už poslední volnou programovou pozici v Regionální síti 8. V multiplexu jsou v tuto chvíli šířeny stanice Sport 5, TV Osem/Slovak Sport 2, Mňam TV, TV Noe, Óčko Expres a Barrandov Muzika. Podle informací serveru DigiZone.cz má programovou nabídku Regionální sítě 8 od října rozšířit i Regionálnítelevize CZ. Vzhledem k tomu, že už půjde o sedmou televizní stanici, místo v multiplexu je už pro pouhý jeden program ve standardním rozlišení. Kapacita sítě je buďto osm programů v SD, nebo čtyři programy v HD kvalitě.

BRAND24

K TÉMATU: Regionálnítelevize CZ odstartuje v Regionální síti 8, oficiální spuštění plánuje na 1. října

Televizní trh se neustále potýká s ubývajícím prostorem pro vstup nových stanic, které projevují dlouhodobě zájem o terestrické vysílání. České Radiokomunikace mohou v tuto chvíli nabídnout vysílatelům prostor právě v Regionální síti 8, ostatní multiplexy jsou obsazené, uvedla mluvčí Českých Radiokomunikací Petra Miterová. Je pravděpodobné, že do budoucna se ještě jedno místo v nejnovějším multiplexu operátora uvolní. Prostor by zde mohl být po případném odchodu tematické stanice Mňam TV, která vysílá paralelně i v celoplošném multiplexu 4 ostravského podnikatele Radima Pařízka.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).