Hlavní navigace

Český rozhlas prodá vilu v Dykově ulici na pražských Vinohradech, kde sídlil ČRo 6

27. 11. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Z budovy vysílala česká Svobodná Evropa, její nástupce Český rozhlas 6 se už před časem přestěhoval do nového studiového domu v Římské ulici

Prodej vily v Dykově ulici na pražských Vinohradech, kde sídlila česká redakce Rádia Svobodná Evropa a publicistický okruh Český rozhlas 6, připravuje veřejnoprávní Český rozhlas. Zatím vypsal podmínky obchodní veřejné soutěže o nejvhodnější návrh na uzavření kupní smlouvy, informoval mluvčí rozhlasu Jakub Čížek. Prodej se bude týkat jak budovy, tak celého přilehlého pozemku, na kterém se nachází.

K TÉMATU: Rádio Česko se má sloučit s ČRo 6. Kvůli nové stanici mluveného slova

“Předmětem smlouvy bude koupě nemovitostí v ulici Dykova za nejvyšší kupní cenu navrženou účastníkem soutěže,” uvedl Čížek s tím, že podmínky soutěže rozhlas vyvěsí na svém webu. Redakce ČRo 6 se z vily v Dykově ulici vystěhovala už loni v září do nového Studiového domu v Římské ulici, který tvoří společný komplex s historickou budovou Českého rozhlasu na Vinohradské třídě. Šestka jako taková má v příštím roce na jaře zaniknout – splyne s novým okruhem Český rozhlas – Rádio Plus.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).