Hlavní navigace

Český rozhlas Plus se představí až v den svého startu, tiskovku svolal na 1. března

25. 2. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ POZVÁNKA – Nová stanice mluveného slova nahradí již tento pátek zanikající zpravodajské Rádio Česko, vědecko-populární ČRo Leonardo a publicistický ČRo 6

Až v den zahájení svého vysílání se médiím oficiálně představí dlouho připravovaná stanice mluveného slova Českého rozhlasu, program Český rozhlas Plus. Vedení rozhlasu svolalo tiskovou konferenci na tento pátek 1. března a společně s “Pluskem” chce zpropagovat i internetovou a digitální stanici Český rozhlas Jazz. Pro stanici mluveného slova slova si už rozhlas stihnul minulý týden registrovat ochrannou známku se sloganem “Český rozhlas Plus – víc než informace”.

K TÉMATU: Český rozhlas Plus, chystaná stanice mluveného slova, odstartuje až 1. března 2013

Zpravodajské Rádio Česko, které tento týden oficiálně ukončí vysílání, se rozloučí tiskovou konferencí organizace Post Bellum dnes od 14 hodin v pražském baru Krásný ztráty, kde představí i novou mobilní aplikaci pořadu Příběhy 20. století a přiblíží budoucnost tohoto projektu po zániku stanice, která ho přpravila. I kdyby Rádio Česko k 28. únoru neskončilo, muselo by opustit přinejmenším vysílání na VKV. Dosud totiž vysílá na základě smlouvy s českou BBC na jejích frekvencích, ale tato spolupráce končí právě ke konci února.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Český rozhlas Plus se zaměří na posluchače starší 30 let. Chce jich mít okolo 60 tisíc

Českou BBC navíc koupil provozovatel Frekvence 1 a Evropy 2, společnost Lagardère Active ČR, která si od března bude zajišťovat vysílání BBC v češtině ve vlastní režii. Nová veřejnoprávní stanice Český rozhlas Plus, která Rádio Česko pohltí, tak bude muset odstartovat na středních vlnách.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).