Hlavní navigace

Český rozhlas Ostrava spustí zítra nový VKV vysílač v Hradci nad Moravicí

31. 7. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Jde o historickou událost, protože je to první nový vysílač – kmitočet, který spouštíme po zhruba pěti letech,“ uvedl náměstek generálního ředitele pro regionální vysílání Jan Menger.

Nový padesátiwattový vysílač, respektive spíše dokrývač, který bude fungovat na frekvenci 91,9 MHz, spustí v průběhu zítřka Český rozhlas Ostrava v Hradci nad Moravicí, konkrétně v lokalitě Kalvárie. Ve městě Hradec nad Moravicí žije přes pět tisíc obyvatel. Nachází se blízko okresního města Opava. Pro svou polohu v dolině na úpatí Oderských vrchů byl příjem vysílání Českého rozhlasu Ostrava ztížen, zdůvodnil mluvčí veřejnoprávní instituce Jiří Hošna a doplnil: Iniciativa pro zlepšení příjmu vysílání regionálního veřejnoprávního rozhlasu vzešla přímo od místních obyvatel.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Český rozhlas naznačil chystané změny ve své VKV síti, dotknou se i Prahy

Českému rozhlasu Ostrava v poslední době výrazně vzrostl počet posluchačů. Těší nás proto, že lidem v Hradci nad Moravicí a okolí budeme moci nabídnout komfortnější poslech této regionální stanice. Zároveň jde o historickou událost, protože je to první nový vysílač – kmitočet, který spouštíme po zhruba pěti letech, uvedl náměstek generálního ředitele pro regionální vysílání Jan Menger. Český rozhlas Ostrava chystá pro své posluchače i obyvatele Hradce nad Moravicí, v rámci spuštění nové frekvence, přímý přenos z místní akce Hradozámecká noc. Ta se koná poslední prázdninovou sobotu 29. srpna od 18.00.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).