Hlavní navigace

Český rozhlas odvysílá fotbalové přenosy z ČR i ze Slovenska

8. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
8. 10. 2009

Český rozhlas chce vyjít vstříc fotbalovým fanouškům a proto v sobotu odvysílá souběžně až dvě komentované reportáže z utkání kvalifikace na MS 2010. Vedle zápasu Česko – Polsko nabídne posluchačům i duel Slovenska se Slovinskem, který je z hlediska postupových šancí českého týmu klíčový. Češi potřebují nutně porazit Polsko a zároveň doufat, že v souběžně hraném duelu Slovensko seberou body Slovincům.

BRAND24

Dva komentátoři Radiožurnálu, Jaroslav Plašil a Pavel Petr, budou od 20.30 hodin zhruba dvě hodiny provázet střetnutím na Letné mezi Českem a Polskem, řekl Petr Souček, vedoucí sportovní redakce Radiožurnálu. Svého reportéra budeme mít i na bratislavském Tehelném poli, takže odtud budeme průběžně informovat o neméně důležitém zápase Slovensko-Slovinsko, doplnil Souček.

Oba přímé přenosy mají začátek v sobotu večer ve 20.30 hod. ČRo 1 Radiožurnál bude pravidelně střídat vstupy z obou stadionů. Naopak, Česká televize podobné souběžné vysílání neplánuje. Práva na domácí zápasy české reprezentace má televize Nova, a ČT se rozhodla, že o zápas Slovenska se Slovinskem nebude usilovat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).