Hlavní navigace

Český rozhlas nabídne sportovní přenosy i v rámci digitálního vysílání

7. 8. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTOGALERIE – Zvuková kvalita tematického mono streamu je poměrně nízká, používá datový tok pouhých 64 kbps. Pro stanici mluveného slova je však dostačující.

Přímé přenosy z fotbalových a hokejových utkání, stejně jako řadu dalších sportovních disciplín, si bude možné pustit nejen na webu Českého rozhlasu, ale také v rámci digitální technologie DAB, tedy pozemního digitálního šíření. Majitelé digitálních rozhlasových přijímačů najdou sportovní klání na speciální předvolbě ČRo Sport, kterou dnes aktivoval příbramský telekomunikační operátor Teleko. Stanice je dostupná ze všech vysílačů, jež v tuto chvíli má společnost aktivní, tedy z Prahy, Příbrami, Milešovky, Černé hory, Liberce, Brna a Lysé hory.

BRAND24

K TÉMATU: Český rozhlas si registruje logo připomínající jeho budoucí sportovní okruh

Dobrou zprávou pro zájemce o technologii digitálního rozhlasu je skutečnost, že se vysílá v normě DAB a nikoliv modernějším DAB+. Znamená to, že speciální okruh si budou moci naladit i majitelé starších přijímačů. Zvuková kvalita není nijak závratná, ale pro běžné mluvené slovo je dostačující. Operátor ve svém multiplexu vyhradil tematickému streamu ČRo Sport 64 kbps. Ve srovnání s okolními zeměmi je na tom tato programová pozice podobně jako bavorská BR Verkerh s 48 kbps. Stanice mluveného slova B5 Aktuell má ale ve stejné síti 80 kbps, navíc v normě DAB+.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).